lördag 4 februari 2017
Rosta och blötlägg torkad chilli innan användning
För att få ut mesta möjliga smak ur en torkad chilifrukt kan den först rostas. Värmen drar ut smaken och mjukar upp chilin något.
Värm upp en stor gjutjärnspanna (mediumvärme).
Lägg i de torkade chillifrukterna i den varma torra pannan.
Skaka och vänd så att det inte bränns.
Efter ca två minuter känner du en härlig doft från stekpannan och chilin är färdigrostad.
Torkade chilifrukter bör blötläggas före användning. Lägg chillifrukterna (rostade eller inte) i en skål med riktigt varmt vatten. Låt dem dra in vattnet i en halvtimma tills de blivit mjuka.
Efter detta kan de mixas till en chilipasta eventuellt ihop med andra ingredienser eller hackas i valfritt stora bitar.
Här är fem vanliga torkade chilifrukter, sorterade från mild till vansinnigt het;
Ancho Chili Mild
Guajillo Chili Medium
Pequin Chili Stark
Habanero Chili Extra stark
Naga Bhut Jolokia (Spökpeppar) Varning!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar