torsdag 30 mars 2017
Jambalaya på kyckling och korv
Mississippideltat i Louisiana är känt för sitt härliga cajun- och kreolkök. Här finns mycket att hämta för den som älskar hetta blandat med rökiga toner. Denna enkla jambalaya har kyckling och korv som huvudingredienser, men det är fritt fram att byta ut kycklingen mot räkor eller annat som finns tillhands.
800 gram kycklingfilé
400 gram kryddstark korv skuren i små bitar
1 matsked rökt paprikapulver
2 teskedar sellerisalt
2 klyftor riven vitlök
1 stor hackad gul lök
1 buljongtärning.
1/2 liten purjolök i strimlor
2 paprikor i små bitar
2 matskedar cajun kryddblandning
6 dl sköljt långkornigt ris
Skär varje filé i mindre bitar, krydda med sellerisalt, rökt paprikapulver och riven vitlök. Lägg i en stor gjutjärnsgryta tillsammans med korvbitarna och stek i olja på hög värme tills kycklingen fått fin färg.
Lägg i den hackade löken och stek vidare på lägre värme tills löken mjuknat och glasat sig. Häll på vatten så att köttet täcks och lägg i en buljongtärning. Låt sedan koka på svag värme i 45 minuter.
Tillsätt hackad purjolök, paprika och cajunkrydda. Tillsätt ris tillsammans med ytterligare en halv liter vatten och rör om ordentligt. Sätt på locket på grytan och låt koka lugnt i 20 minuter tills riset blivit mjukt. Se till att grytan inte kokar torrt.
Smaka av och efterkrydda med mer cajunkrydda och ev. salt om det behövs.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar